VAG COM KABEL
Home

 

VAG-COM / VCDS is een professioneel diagnosesysteem en onmisbaar voor garagebedrijven die geregeld werken aan VW, AUDI, SEAT of SKODA.

VAG-COM is het eerste aftermarkettool dat volledig compatibel is met alle VAG-modellen. Dus ook de nieuwe CAN-BUS gebaseerde modellen. Het heeft dezelfde mogelijkheden als de VAG-tester 5051/5052.

Bovendien kunnen verschillende merken EU-voertuigen worden uitgelezen met de generieke OBD-II functie. (benzine vanaf 2001, diesel vanaf 2004)  

Met de VAG-COM / VCDS beschikt u over volgende functies

Het VAG-COM / VCDS diagnose systeem

Het diagnose systeem bestaat uit een adapter en Nederlandstalige software.

Om het toestel optimaal te gebruiken is een zekere technische basiskennis vereist, het sluit het gebruik van werkplaatshandboeken niet uit.

Diagnose adapter   

Met de adapter maak je de verbinding tussen auto en pc. Deze is uitgerust met een 16-polige ODB-II stekker en heeft een USB-aansluiting voor de pc.

De registratie van de software zit opgeslagen in de hardware van de adapter. Dit maakt het mogelijk om het toestel op verschillende PC’s te gebruiken.   

Diagnose software  

De software is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Ross-Tech en draait onder Windows. Het programma maakt gebruik van verschillende VAG-diagnose protocollen (kwp 1281, kwp2000 of CAN) waardoor elektronische diagnose mogelijk wordt.   

 

 

Met de VAG-COM / VCDS beschik je over volgende functies

Met de adapter maakt u de verbinding tussen auto en pc. Deze is uitgerust met een 16-polige ODB-II stekker en heeft een USB-aansluiting voor de pc.